пʼятницю, 20 травня 2016 р.

Наша планета – колиска життя
 Напередодні Міжнародного дня біорізноманіття, який відзначається 22 травня,  в Липовецькій ЗОШ І-ІІІ ст.  №3 пройшло чергове засідання молодіжного екологічно – народознавчого клубу «Над Собом рікою» під назвою «Наша планета – колиска життя». 
Людина й природа як частина єдиного цілого взаємопов’язані і тісно взаємодіють.  Втручання людини в природу призводять до катастрофічних наслідків. Земля на якій ми живемо, - це дар, але  якщо ми не зберігатимемо  навколишнє середовище, то втратимо його назавжди.
Кожну годину на землі зникає 3 види живих організмів, тобто майже 30 тисяч на рік. Скорочення видів тварин і рослин викликає деградацію екосистеми. В результаті відбувається опустелювання земель, скорочення продуктивності земельних угідь і, врешті, погіршення умов життя. Будь-який живий організм грає свою роль в екосистемі і представляється часткою харчового ланцюга , які складаються в харчові мережі. Якщо одна частинка такого ланцюга випадає, під загрозою знаходиться вся екосистема. Близько 60% екологічної системи деградує або використовується бездумно, що зумовлює втрату біологічного різноманіття і призводить до важких наслідків.
Охороняти природу потрібно від сміття, бруду, диму, недбалих туристів та інших порушників екології.  «Ми не успадкували землю від своїх батьків, ми позичили її у своїх дітей», - цими словами Лі Толбот закликає усіх людей піклуватися про Землю,оберігати її.


В читальній залі Липовецької ЦРБ презентована викладка літератури «Звуки рідної природи», на якій представлена література про забруднення та збереження нашої планети. 


Немає коментарів:

Дописати коментар