четвер, 26 січня 2017 р.

Нам не забути славу Крут


Бій під Крутами… Щороку ми вшановуємо пам’ять молодих героїв, що 29 січня 1918 року полягли біля залізничної станції Крути, захищаючи Українську народну республіку від більшовицьких загонів, які рвались до Києва. Їхній подвиг навічно ввійшов до літопису боротьби за незалежність України, як одне із свідчень незламності духу українського народу, його вічним прагненням до волі і справедливості.
Сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби, і не випадково, що боротьба ця проходить саме на Сході України. У цій борні нас надихають слова великого Кобзаря: «Борітеся — поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!».
Напередодні Дня пам’яті героїв Крут в читальній залі Липовецької центральної районної бібліотеки була презентована виставка – роздум  «Нам не забути славу Крут».
Представлені на виставці видання розкривають історичний перебіг бою, подають спогади нечисленних учасників, яким вдалося вижити, матеріали із періодичних видань . В пам’яті поколінь назавжди залишиться подвиг студентів, що полягли під Крутами в боротьбі за вільну Україну.






Немає коментарів:

Дописати коментар