вівторок, 6 березня 2018 р.

Уклін та шана Кобзарю


Кобзарю мій!
- Поете мій високий!
А як же ти поезії писав:
- Я не писав.
Я плакав і сміявся.
Благословляв, співав
І проклинав.
             Ліна Костенко
Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу.
Кожне покоління знаходить для себе близьке і зрозуміле в поезіях Шевченка. Чи не тому, що твори  говорили  про добро і зло, про любов і ненависть, про вірність і зневагу... Поезія Кобзаря - це поезія вічних питань, поезія пошуку істини. Це поезія болю і страждань, поезія людських почувань, поезія боротьби, віри і волі... I все це віддзеркалилось у Слові поета.
Т.Г.Шевченко - великий  Кобзар України, він оспівав і  прославив свій народ, він дав  йому пісню буремної сили і животворної снаги. Його твори бентежать серця, захоплюють багатством образів, багатогранністю почуттів...Читаючи вірші Шевченка відчуваєш, що писані вони людиною велетенського, безмежного таланту, яка за життя піднеслась до вершин мудрості. І нехай світла гордість живе у ваших душах тому! Він - наша слава, він - наша сила!
Напередодні 204-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка в читальній залі Липовецької ЦРБ презентовано виставку – портрет  «Уклін та шана Кобзарю», для користувачів бібліотеки.
Виставка - портрет, яку ми презентуємо, покликана допомогти читачам глибше познайомитися із творчим доробком Великого Кобзаря та літературою про нього. Тож не забуваємо про тернисту долю Тараса Григоровича Шевченка. Шануймо його пам'ять і в дні свят, і в дні праці. І найкращою даниною шани Кобзареві буде наша відданість, ідеї зміцнення нашої держави – тієї «сім’ї вольної, нової», якою її хотів бачити Т. Г. Шевченко.





Немає коментарів:

Дописати коментар