середу, 14 березня 2018 р.


Добровільні захисники Вітчизни: 
за покликом серця

Ми воїни, не ледарі, не лежні
І наше діло праведне й святе.
Бо хто за що, а ми за незалежність.
Отож нам так і важко через те.
        Л. Костенко
Сьогодні, 14 березня, в Україні  відзначають День українського добровольця. Це свято людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист своєї Батьківщини і захищають рідну землю від загарбників.
День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.
Українські добровольці - Це справжні лицарі сили, духу, добра та відданості, люди доброї волі , які витрачають свій вільний час, талант, енергію, чисті помисли на благо суспільства, при цьому не чекаючи винагороди за свої справи.
До Дня українського добровольця в Липовецькій ЦРБ, бібліотекар читальної зали та Інтернет – центру Козел Т.С., провела патріотичну бесіду  «Добровільні захисники Вітчизни: за покликом серця», для користувачів бібліотеки. Бібліотекар 1кат.Козел Т.С. розповіла про історію створення Дня добровольця, потім ознайомила з новою книгою під назвою «Добровольчі батальйони», яка нещодавно надійшла до бібліотеки.
Висловлюємо глибоку подяку всім тим, хто ніс і нині несе військову службу в зоні АТО, за ту відвагу, яку ви проявляєте, захищаючи українську землю, ризикуючи здоров’ям та життям. Ваша стійкість, витримка та самовіддане служіння українському народу гідне для наслідування прийдешніми поколіннями.



Немає коментарів:

Дописати коментар