пʼятницю, 30 листопада 2018 р.


Навколишнє середовище під час війни та збройних конфліктів


Війна завжди була для людей одним із найбільших лих на протязі всієї історії. Вона знищувала значні людські і матеріальні ресурси, приводила за собою інші лиха, гальмувала розвиток людства. З кожним роком сила зброї ставала все сильнішою і сильнішою, а наслідки її використання все жахливішими. Зараз, на рубежі тисячоліть, людство має ядерну зброю, яка може знищити все живе на планеті.
Стан навколишнього середовища та сучасна геополітична ситуація в світі змушують приділяти дедалі більшу увагу проблемі вивчення екологічних наслідків воєнних конфліктів.
Війна завжди була джерелом знищення природи. Боєприпаси, які містяться в ґрунті й залишають важкі метали та інші хімічні елементи, становлять окрему екологічну загрозу.
Для природного відновлення земельних ресурсів від забруднення необхідно сотні років, а проведення рекультивації забруднених та порушених земель можливе лише в мирних умовах.
Сьогодні у Липовецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім. В. Липківського відбулося засідання клубу «Над Собом-рікою», на якому було проведено еко-годину «Навколишнє середовище під час війни та збройних конфліктів». Старшокласники дізналися про вплив війни на Сході України (зона АТО) та інших світових воєн і конфліктів на стан навколишнього середовища та екологію в цілому.

Немає коментарів:

Дописати коментар