середу, 28 листопада 2018 р.

Основоположник 
художньої прози


Письменнику і активному культурно-громадському діячу Григорію Федоровичу Квітці-Основ'яненку 29 листопада  виповнюється 240 років від дня народження.
Серед творців української літератури почесне місце належить Григорію Федоровичу Квітці-Основ'яненку.  Він засновник художньої прози і жанру соціально-побутової комедії в класичній українській літературі. Прозаїк-новатор Григорій Квітка-Основ'яненко перший у світовому письменстві своїми сентиментально-реалістичними творами заявив про народ, до якого був щиро прихильний, і серед нього знаходив, за його ж словами, героїнь у квітках і запасках. Письменник створив цілу галерею національно колоритних персонажів українців і українок .
Григорій Квітка-Основ’яненко залишив по собі значну літературну спадщину, написану російською та українською мовами. Його спадщина нараховує близько 80 прозових і драматичних творів.
Квітка-Основ’яненко зробив значний внесок у становлення та розвиток української літератури. За допомогою усної народної творчості, живої народної мови виробив власний реалістичний стиль, збагатив українську літературну мову.
До 240 – ї річниці від дня народження Григорія Квітки - Основ’яненка в Липовецькій  ЦРБ у читальній залі відбулося чергове засідання жіночого клубу «Горлиця».
Бібліотекар читальної зали та інтернет-центру Козел Т.С. провела бесіду – портрет  під назвою «Основоположник художньої прози».



Немає коментарів:

Дописати коментар