вівторок, 18 травня 2021 р.

 Великий терор:

кримськотатарський вимір

18 травня вшановують пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу, а також відзначають його як День боротьби за права кримськотатарського народу.

18 травня 1944 року в досвітніх сутінках здійснився ще один злочин комунізму — почалася масова депортація кримськотатарського народу з його історичної Батьківщини. 15 хвилин на збори, і десятки тисяч людей похилого віку і дітей почали шлях до великої національної трагедії — загибелі половини кримськотатарської нації.

Роки поневірянь і нелюдських умов існування не зуміли зломити волю маленького, але мужнього народу. Незважаючи на безмежну жорстокість режиму, арешти і переслідування, кримськотатарський народ створив всенародний рух за повернення. Однак рідний Крим не поспішав відкрити обіймів корінному народу, а тих, хто наважився репатріюватися — депортували, руйнували будинки, засуджували до довгих років ув'язнення.

20 лютого 2014 року територію Кримського півострова було захоплено тоталітарною державою. Із початком окупації Криму розпочався спротив кримського народу і увесь світ побачив силу духу цього незламного народу.

Сьогодні до Дня пам`яті жертв геноциду кримськотатарського народу в Інтернет-центрі  відділу обслуговування дорослих користувачів відбулось засідання клубу за інтересами «Горлиця» ,на якому бібліотекар I категорії  читальної зали та Інтернет-центру Козел Т.С   провела слайд- бесіду  під назвою «Великий терор: кримськотатарський вимір».



Немає коментарів:

Дописати коментар