понеділок, 8 травня 2023 р.

Війна відгриміла, а пам’ять жива

Війна відгриміла, а пам’ять жива 

Відзначати День памʼяті та примирення 8 травня – європейська традиція памʼятати про Другу світову війну. Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв, беремо до уваги всі аспекти війни, акцентуємо на її людському вимірі та завданих стражданнях.

    Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Бойовими діями були охоплені Європа та Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини..

         Битва з нацизмом – далека історія для більшості сучасників. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від нацистської  навали. Наш обов’язок – донести до нащадків історичну правду про війну та її героїв, їх подвиги, радощі перемог та біль  втрати  бойових  друзів, зробити все для того, щоб  ніколи не перервався  зв’язок  поколінь.

Сьогодні до Дня пам’яті та примирення в читальній залі відділу обслуговування дорослих користувачів КЗ»Липовецька публічна бібліотека» представлена виставка – вшанування під назвою «Війна відгриміла, а пам’ять жива» для користувачів бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар