пʼятниця, 26 квітня 2024 р.

Чорнобиль. Біль і відчай нашої держави

        Чорнобиль. Біль і відчай нашої держави

26 квітня 1986 року  над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Чорнобиль і досі є незагоєною раною. Це слово назавжди увійшло в людську свідомість як символ глобальної екологічної катастрофи.

Саме з цього дня в життя мільйонів людей увійшли слова – радіація, зона, ліквідатор, відселення.  76 міст і сіл потрапили в зону відчуження, тисячі гектарів землі стали непридатними для сільськогосподарського використання. Жити на цій території не можна буде ще 300-400 років.

Сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря після аварії в Чорнобилі, була в 30-40 разів більшою, ніж при вибуху атомної бомби в Хіросімі.

Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства. Ім’я їй — Чорнобиль.

Сьогодні до 38- річниці з Дня Чорнобильської  трагедії  в читальній залі КЗ «Липовецька публічна бібліотека » на  засіданні жіночого клубу «Горлиця» була представлена  виставка – реквієм «Чорнобиль. Біль і відчай нашої держави».


Немає коментарів:

Дописати коментар