пʼятниця, 26 квітня 2024 р.

 Чорнобиль – чорний спомин, вічний біль


26 квітня виповнюється 38 років із дня аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію ядерної енергетики. Аварія забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології, викликала катастрофічне забруднення навколишнього середовища на тисячі квадратних кілометрів. Точне число жертв аварії встановити не вдалося, оскільки багато людей вмирали через роки. 30 співробітників АЕС померло в перші дні і тижні аварії, ще сотні тисяч людей померли в наступні кілька років від онкологічних захворювань і променевої хвороби.

З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також вшановують пам'ять ліквідаторів наслідків аварії, які ризикуючи власним життя, рятували світ від смертельного випромінювання.

До Міжнародного дня пам'яті Чорнобильської трагедії відділом обслуговування дітей та організаторів дитячого читання було проведено бібліографічний огляд літератури «Чорнобиль – чорний спомин, вічний біль».



Немає коментарів:

Дописати коментар