четвер, 16 жовтня 2014 р.

Європейський тиждень місцевої демократії

Європейський тиждень місцевої демократії - щорічна європейська подія, спрямована на поширення інформації про місцеву демократію і просування ідеї  демократичної участі на місцевому рівні. Проводиться вона в тиждень, що включає 15 жовтня -  дату відкриття для підписання Європейської хартії для місцевого самоврядування у 1985 році.
Що для людини  значать демократичні цінності? На якому рівні розвитку знаходиться демократія сьогодні? Які подальші перспективи розвитку свободи слова, як одного з її компонентів   Ці, та багато інших питань подібної тематики мають важливе значення у процесі розбудови відкритого, демократичного та солідарного суспільства. Адже не секрет, що становлення демократичних цінностей та культури передбачає насамперед набуття всіма членами суспільства відповідних знань, звички діяти і що найголовніше - думати по-демократичному. А це у свою чергу вимагає глибокого розуміння суті демократії, прав та можливостей, які вона забезпечує, а також обов’язків, які вона накладає на кожного громадянина. В нашій країні, ще й при наших реаліях це особливо відчутно.  
В Липовецькій загально-освітній школі-колегіумі ім.. Липківського №1пройшов захід,  присвячений    Європейському тижню місцевої демократії,  юрист  Липовецької міської ради  Лебідь Олена Миколаївна виступила з тематичною бесідою,  в якій розповіла, що  кожна людина – творець демократії. Від її енергії залежить сила демократії, отже якою буде наша Вітчизна, залежить від нас, оскільки молодь і є її майбутнім.  
Липовецька  центральна бібліотека   долучилась до заходу, організувавши коментований перегляд  літератури «Місцева демократія - основа демократичної держави». Учнівська молодь мала змогу ознайомитися з літературою, присвяченою темі місцевого самоврядування в Україні та європейського досвіду у цій сфері. Школярі та педагоги відмітили, що такі заходи мають неабияке значення для них як представників молодого покоління нашої незалежної держави.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар