суботу, 19 вересня 2020 р.

«Психологізм, епатажність, феєричність Оксани Забужко»

«Психологізм, епатажність, феєричність Оксани Забужко»

Поетеса, письменниця, літературознавець, публіцист, філософ, науковець, перекладач - все це поєднується у творчому таланті Оксани Забужко. Вона одна з найвідоміших письменників сучасної України.

Творчість Оксани Забужко - багатогранна. Когось вона зачаровує, когось- обурює. Однак ніхто не залишається байдужим…  Проза Оксани Забужко - це зовсім не дамський роман у звичній слізно-сентиментальній оправі великого кохання. Авторку цікавить жінка як феномен, з усім її внутрішнім світом та особливостями рефлексій на зовнішній світ. У більшості творів Оксани Забужко можна простежити зацікавлення письменниці проблемами статі, а також побачити в динаміці характерів її героїнь зміни в ментальному житті нації.

Мовний феномен Оксани Забужко привертає до себе увагу насамперед незвичністю, нешаблонністю лексики та образних засобів, вільним поводженням з стильовими нормами літературного словотворення.

 До  60-річчя від дня народження письменниці на абонементі відділу обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ організована виставка-персоналія під назвою «Психологізм, епатажність, феєричність Оксани Забужко».

Немає коментарів:

Дописати коментар