понеділок, 7 жовтня 2024 р.

"Німецька полиця" у нашій бібліотеці!

"Німецька полиця" у нашій бібліотеці!

Шановні користувачі КЗ “Липовецька публічна бібліотека”, хочемо повідомити вам новину!

В рамках проєкту "Обмін між німецькою та українською книжковою та літературною індустрією", що фінансується Уповноваженою федерального уряду Німеччини з питань культури та засобів масової інформації та реалізується Гете-Інститутом, Німецькою асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів і Українським інститутом книги, наша книгозбірня отримала 14 книг різного жанру - від класики до сучасної літератури, перекладених українською мовою.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати нашу бібліотеку та ознайомитися з новими книгами, адже проєкт «Німецька полиця» – хороша нагода для читачів дізнатися більше про історію, культуру та літературу Німеччини.

Щиро дякуємо всім організаторам та партнерам за подаровані книги.


Вшануймо память Миколи Леонтійовича Лейбука, захисника України, який народився 7 жовтня 1971 року в селі Щаслива. Він пройшов шлях від будівельника до солдата, присвятивши життя не лише своїй професії, але й служінню Батьківщині.

Микола Леонтійович був мобілізований у січні 2023 року та віддано боронив Україну на Донецькому напрямку в складі 21-ї окремої механізованої бригади. 29 березня 2024 року, під час виконання бойового завдання, стрілець-санітар отримав важке поранення і пішов з життя.

Близькі, знайомі, друзі, побратими пам’ятатимуть його як людину з великим серцем, доброго товариша, люблячого батька трьох дітей — Дмитра, Максима та Марії.

Вічна память ГероюЙого жертовність і мужність назавжди залишаться у серцях кожного з нас!







пʼятниця, 4 жовтня 2024 р.

Лапи+хвіст+вуса = не можу бути байдужим

 Лапи+хвіст+вуса = не можу бути байдужим

       Щороку 4 жовтня відзначають Всесвітній день захисту тварин - це особливий день, коли ми вшановуємо всіх тварин і намагаємося зрозуміти, як вони потребують нашої допомоги.

    Сьогодні в нашій бібліотеці відбулося чергове засідання гуртка «Лапи і хвости». Юні любителі тварин з цікавістю слухали про «Червону книгу України» та національні природоохоронні парки, дізналися багато корисного про зоопарки України, подивилися змістовне відео про найвідоміші зоопарки світу, а ще брали участь в вікторинах та виконували різні завдання.

   Тварини щодня демонструють нас свою любов, відданість і вдячність. Їхня любов безкорислива та самовіддана. Не будьте байдужими! Наші брати менші потребують нашого захисту та уважного ставлення. 

 







вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Гордість і душа держави , її надія і оберіг – захисники України

 Гордість і душа держави , її надія і оберіг –    захисники України


     День захисників  і захисниць  України ми відзначаємо  1 жовтня, як символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і захищає її зараз, коли  в Україні  війна , йде боротьба за незалежність і суверенітет держави. Дату для відзначення Дня захисника  України вибрали невипадково – Покрова Пресвятої Богородиці вважається днем Українського козацтва, а також днем створення Української повстанської армії (УПА) у 1942 році.

    Унікальність  історії нашого народу полягає в тому, що в козаччині виявлявся потяг до волі наших предків. І сьогодні багато хто з нас має козацькі прізвища, що ніби доводить причетність кожного до нашої історії. А зараз до лав Збройних Сил України приєднались і жінки. Мужні, сильні, відважні, хоробрі і водночас тендітні захисниці.  І саме  в період повномасштабної війни, ми гідні нащадки наших предків, виборюємо кожен клаптик нашої держави, захищаємо наші кордони! Тримаємось. Працюємо. Єднаємось. Тільки так ми подолаємо ворога!

    Сьогодні  в читальній залі КЗ «Липовецька публічна бібліотека» представлена книжково – ілюстративна виставка «Гордість і душа держави , її надія і оберіг – захисники України» для різних категорій користувачів.Запрошуємо до перегляду!


Під покровом героїв України

Під покровом героїв України

     

    1 жовтня українці відзначають День захисників та захисниць - це свято мужніх оборонців та визволителів  нашої рідної землі, для яких поняття – честь, гідність витримка – не просто слова. Адже, впродовж десяти років вони виявляють глибокий патріотизм та стійкість, відстоюючи територіальну цілісність України.

          Наша бібліотека долучилася до відзначення Дня захисників і захисниць України. На героїко-патріотичну годину «Під покровом героїв України» були запрошені дев’ятикласники Липовецького ліцею №1 ім. Василя Липківського. На жаль, через реалії сьогодення наш захід перервала повітряна тривога. Учні були змушені перейти до укриття.

          Найцінніше, що є в  житті людини – це мир та спокій. Саме під захистом українських військових, завдяки самовідданості мужніх бійців, ми  відносно спокійно живемо у своїх домівках, навчаємося та працюємо.

          Сьогодні ми вшановуємо всіх тих, хто продовжує боротися за нашу свободу й висловлюємо щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє життя за світле майбутнє України, чиї героїчні дії, мужність та самовідданість стають прикладом для майбутніх поколінь.




    Сьогодні вшануймо пам’ять Олександра Миколайовича Борими, який віддав своє молоде життя в боротьбі за нашу свободу. Він був сином своєї землі, народжений у селі Зозів, де здобув освіту та мріяв про майбутнє. В лютому 2022 року Олександр за контрактом став на захист України, проявивши мужність і відвагу. 1-го жовтня того ж року, після бою поблизу населеного пункту Безіменне на Херсонщині, захисник вважався безвісти зниклим. Поховали захисника лише 2 листопада 2023 року.

    Пам’ятаймо його подвиг і самопожертву. Вічна слава Герою!