пʼятницю, 21 березня 2014 р.

«Душа поетова святая жива в поетових словах»


Як тільки природа пробуджується до весни, на українську землю приходить свято – день народження її генія і пророка Тараса Шевченка.
  І зустрічаючи світлий березень, кожен з нас подумки говорить з Тарасом. Роковини Тараса Шевченка – особливе свято для України. 9 березня – не просто день народження видатного письменника. Це день духовного народження нашого народу. Саме поява Шевченка засвідчила справжнє народження українців. Геній Шевченка розкрив у своїх творах душу своєї нації і дух своєї доби.
До 200-річчя від дня народження   нашого Кобзаря в читальному залі Липовецької центральної бібліотеки відбулось чергове засідання клубу «Надвечір’я»  Тема засідання «Душа поетова святая  жива в поетових словах».Бібліотекар читального залу Р. Скоропад  розповідала  присутнім що Великий Кобзар був людиною талановитою, багатограною, безмежно закоханий у свій рідний край.і що навіть через 200 років він є для нас взірцем і вчителем.
 Птисутні з великим інтересом    слухали про Шевченка не лише борця, а й  ніжного й вразливого душею, чистого серцем лірика, глибоко нещасного в особистому житті.
Учасники клубу читали поезію  Тараса Шевченка просту, щиру, співучу, яка прославляє рідний край і свій народ.
Присутніх зацікавила виставка «Шляхами Тарасової долі» яка організована в читальному залі.
 Як  підсумок, можна сказати, що всі присутні цікаво і корисно провели час.





Немає коментарів:

Дописати коментар