пʼятницю, 21 червня 2013 р.

«Шляхами Тарасової Долі»

  У літературі кожного народу є поети, імена яких оповиті невмирущою любов'ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина - одна з найбільших вершин людського генія. В історію культури він увійшов не тільки як геніальний народний поет України, а й як один із найвидатніших поетів слов'янства, як поет-гуманіст світового значення.
  Тарас Шевченко був не лише літературним генієм, а й національним пророком, який вказав українському народу шляхи подальшого поступу.
В нашому Подільському краї є знаменні Шевченківські місця. Колись побував геніальний Кобзар на нашій землі, і пам’ять історії, хоча й без подробиць,але все ж зберегла пам‘ять про поета.
  В Липовецькій центральній бібліотеці   організовано книжкову виставку-подорож до 200 річчя  від дня народження Тараса Григоровича Шевченка   «Шляхами Тарасової долі»
  На виставці представлені збірки художніх творів поета,    матеріали про його життя  і творчість,  також твори інших письменників про поета, художника , які  допоможуть  більше дізнатися про його життєвий шлях, та творчість.
Запрошуємо  читачів нашої бібліотеки    помандрувати запропонованою виставкою «Слідами Тарасової долі» і знову перечитати Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар