четвер, 13 лютого 2014 р.

«Афганістан живе в душі людській і чується безсонними ночами».



25 років  минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі.   Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти – своїх чоловіків і батьків. Ми маємо знати про страшні події афганської війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками, учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.
У день виведення радянських військ з Афганістану (15 лютого), згідно з Указом Президента України, щорічно відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
З цієї нагоди Липовецькою  центральною районною бібліотекою було проведено годину пам’яті  «Афганістан живе в душі людській і чується безсонними ночами». Бібліотекарі  розповіли про ту страшну війну, яка принесла тисячі жертв, сльози і горе в мирні родини,  згадували     героїв тієї страшної війни. Сто сорок  наших земляків не повернулися додому.
 25 років тому в Афганістані  героїчно загинув  наш земляк Володимир Степанюк, який похований на своїй батьківщині у селі Війтовцях.   Бібліотекарі  також намагались донести  до дітей ,  що найстрашніше у світі - це війна, і  ми повинні пам'ятати тих, хто її пережив, тих, хто не дожив, не доспівав, не докохав .
На заході  звучали вірші та пісні, також був оформлений перегляд літератури «Афганістан: біль і мужність»

Немає коментарів:

Дописати коментар