пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

 Упродовж року в культурно-освітніх установах України проходять масові заходи на відзначення 80-літнього ювілею Василя Симоненка - витязя української поезії, великого сина України, символа національного відродження, що жив, любив і ненавидів, страждав, творив і згорів за рідну землю.
   3 квітня Липовецька районна бібліотека для дітей спільно з старшокласниками ЗОШ №2 ім. В. Копитка та вчителькою української мови й літератури А.В.Ратушною провели літературно-поетичну годину "Я воскрес, щоб із вами жити під шаленством весняних злив". 
  Панувала лірична, затишна і тепла атмосфера. Звучав запис живого голосу В.Симоненка. Лунали улюблені поезії та новели поета, пісня "Ти знаєш, що ти людина" у виконанні гурту "Піккардійська терція". Особливо зворушив старшокласників перегляд відеокліпу "Виростеш ти, сину". Кожен з учасників душею сприйняв натхненні слова поета-патріота. Правдивою любов'ю до Вітчизни запалив юні серця вірш "Україно, п'ю твої зіниці", який майстерно прочитала студентка-практикантка Тульчинського училища культури Альона Безверха. 
  Все починається з любові...а тому особливо проникливо лилась поезія В.Симоненка "Вона прийшла" та його ліричні новели з уст юних, в серця яких вже постукала перша любов. 
І я не чув, як жайвір в небі тане,
Кого остерігає з висоти...
Прийшла любов непрохана й неждана - 
Ну як мені за нею не піти?
  Учасники заходу познайомились з переглядом літератури "Іду до вас із забуття воскреслий", підготовлений працівниками бібліотеки. Заключним акордом прозвучали слова В. Симоненка, які виявились пророчими: 
Я прийшов, щоб із вами жити
Під шаленством весняних злив. 









Немає коментарів:

Дописати коментар