пʼятницю, 22 травня 2015 р.


Казка стукає у двері        

Під такою назвою  пройшли голосні читки в районній бібліотеці для дітей присвячені 85-річчю від дня народження знаного майстра авторської казки в Україні, чудового письменника Юрія Ярмиша. Він автор понад  50-и казок, байок, притч, фантастичних новел, які перекладені 15 мовами світу.         

Голосні читки в бібліотеці проводились упродовж декількох днів напередодні ювілею письменника. Діти дошкільного та молодшого шкільного віку разом з бібліотекарями мандрували сторінками цікавих, захоплюючих і повчальних казок Ю. Ярмиша,. і так само як герої його казок, повірили у здійснення мрій, красу, добро у щасливе майбутнє для нашої країни. Особливо сподобалися дітям казки «Два Івани», «Летюче дерево», «Солодкий марципан».   


У «Солодкому марципані» Петрик потрапив у країну чудес Марципанію, де усе солодке, навіть часник і редька, де на городах зріють марципани і ростуть торти, на вербах ростуть груші, а на вишнях – сливи, що падають просто у рот. Живе там кухар Медяник, інші герої: Вареничок-Лавреничок, Карамелька і Пиріжок, Пундик і Льодяники. Але у Марципанії забули смак хліба, не роблять добра і не знають, що без гіркого і солоного не можна. «Ліки гіркі – зате повертають здоров’я, піт солоний – зате радість від праці солодка», - стверджує  автор.        

Про чудернацькі пригоди кмітливого і наполегливого Петрика…, і що буде далі дізнаєтесь прочитавши повністю повість-казку «Солодкий Марципан».
Країна Марципанія існує донині. І коли ви, друзі, завітаєте до нас на канікули, то дізнаєтесь її точну адресу.


Немає коментарів:

Дописати коментар