вівторок, 12 травня 2015 р.

Під салюти Великої Перемоги


   Вшановуючи пам'ять тих, хто надзвичайно важкою ціною заплатив за Перемогу, тих, хто здобув її для прийдешніх поколінь, у читальному залі Липовецької центральної бібліотеки організовано виставку-експозицію «Під салютом Великої Перемоги»
    Основна мета книжкової виставки – показати відвідувачам, якою великою ціною нашому народу дісталася Перемога над фашизмом і ще раз нагадати , що цей  подвиг не згасне у віках, він назавжди залишиться у вдячній пам`яті людства.
   Література,  яка на ній представлена, розкриває сторінки найстрашнішої в історії людства війни, що забрала життя мільйонів людей.
   У першому розділі виставки «Не зітруть роки велич славного подвигу» представлені книги,що розкривають переможні та трагічні сторінки нашої країни в роки Великої Вітчизняної війни,  про вагомий внесок українського народу у перемогу над фашизмом, про тих, хто загинув на полях битви за честь і свободу нашої Батьківщини.
   Другий розділ виставки «Липовеччина  в роки війни» містить літературу про героїчні сторінки визволення Липовеччини, про партизанський рух на Поділлі. В ній зібрані спогади та біографічні матеріали про життєвий шлях фронтовиків, партизанів – уродженців і захисників Липовеччини.
   Третій розділ виставки « Героїка війни в літературних творах». Пам'ять про війну знайшла відображення в художній літературі. Книги, які представлені у цьому розділі виставки передають весь трагізм війни, зображують гіркоту поразок і відступу та героїзм народу в боротьбі за Перемогу.
   Книжкову виставку доповнено  інсталяціями і світлинами часів Великої Вітчизняної війни.
   Сподіваємось, що дана виставка допоможе молоді усвідомити, що мир, спокій, злагода в державі – це найважливіше, чого ми прагнемо в наш, такий неспокійний, час.

   З кожним днем залишається все менше і менше тих, хто брав участь у війні. Ми ніколи не забудемо їхній подвиг.




Немає коментарів:

Дописати коментар