вівторок, 15 вересня 2015 р.

12 вересня В Липовці відбулася цікава та важлива подія !

  Липовецька центральна бібліотека мала велику честь зустрічати гостей з Польщі! З метою вивчення польської мови та знань про сучасну Польщу, а також відбулась презентація можливостей навчання у Польщі, в рамках  міжнародного проекту «PL+ UA= EU. Польсько – українські зустрічі на шляху до об’єднаної Європи»
 З  делегацією до книгозбірні прибув  голова товариства «Інтеграції «Європа Схід»  Кшиштоф Калита , з міста- побратима Вінниці  Кельце,  який  розповів, що головними  завданнями  товариства є сприяння :  пізнанню мови, культури та історії Польщі, навчання в Польщі, спільним  європейським цінностям, заохоченню до співробітництва.
На зустріч були запрошені  учні старших класів, а також жителі нашого міста та району, які мають польське коріння, та молодь міста, яка навчається в Польщі.
Під час  інтерактивної  зустрічі , яка відбулася у невимушеній  ігровій формі, присутні  вчили польську мову, відповідали на запитання   про Польщу, про відомих  поляків, визначні історичні та культурні місця Польщі, а за свої знання   отримували призи.  Ті  хто планує  навчатися у Польщі,  мали змогу почути цікаві розповіді  про навчальні заклади в місті Кельце, і щоденне життя польських студентів.
  Учасники зустрічі переглянули відеофільм  про   історію  і сьогодення  Польщі, культуру, природу, архітектуру, мистецтво.
   В бібліотеці  польських гостей приємно вразила книжкова виставка «Польща  яку ми знаємо», на якій представлено матеріали про історію країни, географічне положення, населення, цікаві історичні та культурні місця, її здобутки та досягнення,   твори польських письменників.
   Польські друзі подарували читачам нашої бібліотеки  рекламні матеріали з вивчення польської мови, підручники, словники, освітні ігри, плакати, буклети, диск. Залишили контактні дані для бажаючих  навчатися в Польщі.
  На закінчення зустрічі для гостей відбувся  невеличкий концерт, на якому талановиті липовчани виконали пісні польською мовою.  За народною традицією  гостям вручили  коровай.








Немає коментарів:

Дописати коментар