четвер, 24 вересня 2015 р.

Дні Європейської культурної спадщини в Україні - 2015

В 1991 році Рада Європи запровадила щорічні вересневі Дні Європейської культурної спадщини. Кожна з п’ятдесяти Європейських  країн привертає увагу до національних пам’яток культури, які є спільним надбанням усіх народів. Україна, як член Ради Європи, щорічно бере участь у цьому проекті, бо внесок нашої країни в загальноєвропейську скарбницю незаперечний.
В рамках Днів Європейської культурної спадщини в Липовецькій районній бібліотеці для дітей організована тематична викладка літератури «Українці - співтворці Європейської культури». Ці книжки допоможуть читачам бібліотеки долучитися до найвизначніших пам’яток культури: архітектури, музики, кіномистецтва, літератури, які ми одержали від наших предків, повинні зберегти і які передамо наступним поколінням.
24 вересня під час проведення інформаційної хвилинки «Українські літературні перлини в європейській культурній скарбниці», відвідувачі бібліотеки познайомилися з книгами, які розкривають внесок О. Довженка в Європейське та світове кіномистецтво, про роль Г. Сковороди в розвитку світової філософської думки , про Т. Шевченка , В. Стуса, Л. Костенко як співтворців європейської літератури.

Впродовж кількох днів бібліотекарі та активісти бібліотеки знайомитимуть користувачів бібліотеки зі змістом викладки, що допоможе кожному,  долучившись до вершини  Прекрасного, розширити кругозір, збагатити духовний світ, без чого не можна вважати себе справді культурною людиною.



Немає коментарів:

Дописати коментар