вівторок, 10 листопада 2015 р.

        Революція Гідності
Наближається  друга річниця Революції Гідності та свободи, яка сколихнула  всю Україну, підняла патріотичний дух народу, яка виступила проти беззаконня, корупції і зловживань.
      Революція Гідності – це новий термін, який визначає політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу. Почалося все ще рік потому, коли сотні тисяч людей вийшли на майдан Незалежності у Києві, та розпочали Революцію, яка отримала назву Революція  Гідності. Український народ показав своє  прагнення до свободи, свого європейського майбутнього. Але нажаль, цей вибір сьогодні доводиться захищати зі зброєю в руках, нерідко ціною жертв кращих представників нашого народу. Майдан став символом боротьби, символом утведження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі і за  це заплачено страшну ціну: своє життя відали найкращі. Революція Гідності показала, що серед нас – тисячі патріотів, які не шкодують ні сил, ні здоров’я, ні навіть життя задля кращого майбутнього своєї Вітчизни.
     Однак революційне протистояння у центрі столиці закарбувалося у нашій пам’яті трагічними подіями: кривавий розгін Євромайдану, вбивства Героїв Небесної Сотні. Та, на превеликий жаль, мир доводиться здобувати дорогою ціною. Тисячі захисників єдиної України втратили життя у збройному конфлікті на Сході держави. 
     Головним завданням сьогодні для всіх нас і органів влади є підтримка сімей героїв, які постраждали або загинули за Україну, у якій пануватиме закон, порядок, соціальна справедливість і добробут.   
    В Турбівській бібліотеці для дітей представлена на розгляд користувачам бібліотеки інформаційна панорама «Стежками революції». 
    З учнями 1- А класу Турбівської ЗОШ №1  бібліотекар Любарець Ірина Володимирівна провела патріотичну годину « Поняття  Гідності та Свободи».   Майбутнє кожної нації – це діти. Якими вони виростуть, таким буде майбутнє.  Учні     1- А класу  намалювали малюночки в яких  відобразили своє поняття свободи та миру на нашій землі.

Народе мій, пишаюся тобою:
     Моя душа - частинка твого «Я».
     Красою правди у святім двобою
      Понад Майданом сонця лик сія...
  Є нація! Хай знають всі у світі:
 Ми є! Народ піднявся із колін!
        І переможно сонце правди світить,
        Співає гордо наш Державний Гімн.





Немає коментарів:

Дописати коментар