понеділок, 16 листопада 2015 р.


День толерантності
        Толерантність… Як мало в цьому слові для серця українця: воно сприймається більшістю з нас як заморська дивина. Але з часом воно отримає прописку не тільки в нашій мові, а і в нашій свідомості. Поняття “толерантність” сьогодні трактується дуже різнопланово. Перш за все, це терпиме ставлення до іншого, несхожого на тебе, прийняття іншої людини, інших думок і поглядів. Це мистецтво жити поруч з несхожим, спосіб вирішення конфліктів, мистецтво цивілізованого компромісу.
І саме бібліотека є одним з найбільш підготовлених майданчиків для виховання і просування толерантного ставлення до інших. Адже сьогодні саме бібліотека — це місце для зустрічей, інтеграції і співіснування представників різних культур, віросповідань і національностей, “полігон” з формування нової моделі міжнаціональних відносин. Формування толерантної свідомості наших користувачів дозволить їм у майбутньому бути успішними в суспільстві та подальшому житті. Виховання культури толерантності у дітей і молоді необхідне для того, щоб подорослішавши, прийшовши в доросле життя, вони були озброєні розумінням цінностей ненасильства, терпимості, вмінням поважати права і свободи іншої людини.
Працівниками Турбівської міської бібліотеки для дітей була проведена година відвертої розмови «Не дай душі зачерствіти», та представили на розгляд користувачам  інформаційний плакат .
Наша бібліотека — це відкритий майданчик, куди може прийти будь-хто: провести час, зустрітися з друзями, обмінятися думками... Вона є центром виховання толерантної свідомості дітей і молоді в сучасному полікультурному суспільстві. Тут тепло і затишно, створено всі умови для спілкування. Ми раді кожному користувачеві.




Немає коментарів:

Дописати коментар