четвер, 21 січня 2016 р.

День Соборності України


22 січня всі українці у цілому світі відзначають велике свято День Соборності України. В цей день у 1919 році на майдані Св. Софії у Києві було проголошено злуку всіх раніше роз’єднаних українських земель  в одну спільну Соборну Українську державу. Це свято показує, що усі ми – діти однієї великої України і бажаємо жити в згоді – злагоді.
До Дня Соборності України Липовецька районна бібліотека для дітей приурочила патріотичну годину «Ми українці – велика родина», в якій взяли участь шестикласники  загальноосвітньої школи №2 ім. В.Копитка. Впродовж години діти перегорнули сторінки історії. Як справжні українці, всі разом заспівали Гімн України, натхненно читали патріотичні вірші, з великим задоволенням переглянули відеокліпи «Рідна Україна» та «Україна – це ти».
Бібліотекарі підготували коментовану книжкову експозицію «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг», на якій представлені історичні матеріали, книги, підбірки статей  з періодичних видань, соборна карта України, герби історичних українських земель,сценарії  та вірші.
Питання соборності незалежної України особливо актуальне сьогодні. Бо тільки в умовах цілісності і соборності наша держава зможе міцніти, розвиватися, стати прогресивною європейською державою. А берегти єдність і соборність України покликанні наші сучасники, в тому числі і юні. 
         Яким буде майбутнє України залежить від кожного з нас. Наша сила – в єдності!





Немає коментарів:

Дописати коментар