понеділок, 15 лютого 2016 р.

Афганістан: Подвиг. Трагедія. Пам'ять
15 лютого в нашій країні відзначають скорботний День пам'яті воїнів-афганців. Всі ті, хто воювали на афганській землі і повернулися з Афганістану і ті, хто назавжди залишилися там, і ті, хто вірили в перемогу – довго чекали цього дня – 15 лютого 1989 року. Десять років йшла неоголошена війна. На тій війні обірвалися тисячі життів молодих радянських воїнів.
Через горнило Афганістану пройшло  3193 – уродженців Вінниччини. З них 143 не повернулося до батьківських осель, згоріли в полум'ї тієї несправедливої і незрозумілої для них війни, 182 отримали поранення і контузії різної тяжкості, 116 стали інвалідами.
 З Липовецького району  було призвано на службу  63 чоловіки, загинув один наш земляк Степанюк  Володимир.
Липовецька центральна районна бібліотека  до 27 річниці виведення військ з Афганістану презентувала  книжкову виставку-панораму «Афганістан: Подвиг. Трагедія. Пам'ять»,  на якій були представлені книги про війну в Афганістані, портрет нашого  земляка , який загинув  виконуючи  свій інтернаціональний обов'язок, фотографії учасників бойових дій.  Для присутніх було  оформлено фотостенд під назвою "Забути Афганістан? Немає можливості" на якому розкривалась Афганська війна 1979 -1989р.р. у фотоматеріалах.
Вічний вогонь пам'яті не згасає над воїнами-інтернаціоналістами. Він попереджує, він закликає: не місце війнам в житті людей! Хай чорну війну навічно переможе світлий, чистий, ясний мир!


Немає коментарів:

Дописати коментар