четвер, 24 березня 2016 р.

У далекий незвіданий Всесвіт
Шлях нам, книжко шановна, вкажи.
Проведи по всіх зоряних плесах,
Стати обізнаними допоможи.
Нам відкрий споконвічні закони,
Таємниці минулих століть.
І в майбутньому , книжко, наповнюй
Наше серце , щоб вміло любить.

В рамках проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання, за участі молодших школярів школи №2 пройшла  літературно – історична  година
  «КНИГА ТА ЕПОХА : МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ БІБЛІОТЕКА» в Турбівській бібліотеці для дітей.
 Метою заходу було надати молодому поколінню інформацію про письменників, світ книг яких накопичений досвідом попередніх поколінь. До уваги учасників заходу бібліотекарі представили  книжкові викладки літератури
«КНИГИ ПОКОЛІНЬ», «ВІВАТ ЮВІЛЯРИ».  
Серед письменників, видатне місце на книжковій викладці належить Володимиру Мономаху. У «Повчанні дітям», яке вміщено в Лаврентіївському літописі, Володимир Мономах навчає дітей правил моралі, змальовує ідеальний образ князя-правителя, виступає проти усобних війн між князями, захищає ідею єдності Руської землі, ідею міцної великокнязівської влади. У творі піднімаються важливі проблеми морального, трудового, патріотичного, релігійного виховання. Мономах вказує на важливу роль освіти у вихованні. Наводив приклад свого батька, який умів розмовляти п’ятьма іноземними мовами, за що його поважали й за кордоном.
Значне місце у вихованні дітей відводив ролі прикладу старших. Тактовно ілюструє свої настанови прикладами із власного життя.  
Розповідь бібліотекаря Любарець Ірини Володимирівни супроводжувались показом фрагменту документально-хронікального фільму  «ПОВЧАННЯ ДІТЯМ» ВОЛОДИМИРА МОНОМАХА.   
Вчитель Ірина Петрівна Фещук висловила подяку працівникам бібліотеки за змістовний та повчальний захід для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар