пʼятниця, 1 квітня 2016 р.

Усміхніться, люди добрі


Достовірно не відомо, як і в якій країні з'явився День сміху. Але сьогодні це вже не так важливо, оскільки 1 квітня вважається загальновизнаним святом гумору та веселощів. Існує безліч версій щодо походження Дня сміху. Деякі вчені стверджують, що вперше свято, відзначали в Англії, інші вважають, що батьківщиною самого веселого свята є Франція чи Мексика.
Святкування Дня сміху обов'язково супроводжувалося веселощами, жартами і першими розіграшами. Це свято зберегло свої традиції і до сьогоднішнього дня.
Одразу ж після весняного рівнодення давні римляни відмічали свято на честь божества сміху. Свято це поєднувалося з різними жартівливими обманюваннями. Римський письменник  Апулей, автор «Метаморфоз», писав з цього приводу: «Забави ці, які ми щороку влаштовуємо на честь Сміху, завжди мають які-небудь вигадки. Ми єдині з усіх народів, що умилостивляє забавами, веселощами та жартами божество, яке називається Сміхом».
До Дня сміху в Липовецькій центральній районній бібліотеці на абонементі представлений перегляд літератури «Усміхніться, люди добрі», на якому розмішені кращі гумористичні твори письменників.


Немає коментарів:

Дописати коментар