четвер, 12 травня 2016 р.

Злочин,  якому немає прощення
15 травня Україна відзначає День пам’яті жертв політичних репресій. Цю пам’ятну дату встановлено згідно  Указу Президента від 21 травня 2007 року, вона відзначається щороку у третю неділю травня.
Мільйони українців були незаконно репресовані та закатовані сталінсько-комуністичним режимом. Війна, яку режим вів проти українського народу не оминула жодну сім’ю: розкуркулення, голодомори, виселення, репресії. Інакомислячі піддавалися переслідуванню – їх розстрілювали, кидали до таборів, висилали до Сибіру. Це спричиняло глибоку депресію у людей, руйнувало моральні засади суспільного організму, викликало соціальну апатію і зневіру у соціальну справедливість. Донині у суспільстві не гояться рани винищення сотень тисяч українців, які мріяли про незалежну і демократичну українську державу.
Священним обов’язком кожного громадянина будь-якої держави є збереження пам’яті про минуле свого народу. Саме тому нам, сьогоднішнім українцям, так важливо привернути увагу нашого суспільства до трагічних подій історії України.
В Липовецькій центральній бібліотеці в читальному залі до Дня пам'яті жертв політичних репресій було проведено історичну бесіду для старшокласників «Злочин, якому немає прощення».

  На абонементі оформлено  виставку-пам’ять «Біль і трагедія українського народу. Реабілітовані історією».

Немає коментарів:

Дописати коментар