четвер, 28 липня 2016 р.

      Християнство-основа Європейської
 цивілізації
        Сьогодні в Україні відзначають державну пам'ятну дату - День хрещення Київської Русі.
У православному церковному календарі — це день пам'яті рівноапостольного князя Володимира (960-1015).
        Заснування цього свята пов'язано з підписанням 25 липня 2008 року Указу Президента України "Про День хрещення Київської Русі-України".
        Сама історична подія відбулася у 988 році. Вона стала ключовою і вирішальною в подальшому розвитку всієї Київської Русі. Хрещення пов'язують з ім'ям князя Володимира Великого, якого церква визнала святим рівноапостольним. З 988 року на території Київської Русі почали активно зводити православні храми, розпочався процес поширення християнства у Великому Князівстві Руському.
        З нагоди цієї події в читальному залі Липовецької центральної районної бібліотеки оформлена викладка літератури  «Християнство - основа Європейської цивілізації».  Читачі бібліотеки мають можливість переглянути літературу про   Володимира Великого, князя Русі-України, який заклав  підвалини української державності, книги  «Как была крещена Русь…», «Повість минулих літ…», «Невідома Україна», «Видатні постаті в історії України», Миколи Костомарова «Історія України в життєписах визначніших її діячів», Семена Скляренка «Володимир»,  Михайла Грушевського «Духовна Україна», тощо.


Немає коментарів:

Дописати коментар