четвер, 13 жовтня 2016 р.

Захисник України –
гордість нашого народу,
відвага, мужність, честь
До Дня захисника України відділ обслуговування користувачів Липовецької ЦРБ презентував у фойє районного будинку культури книжково–ілюстративну виставку під назвою «Захисник України – гордість нашого народу, відвага, мужність, честь».
Мета виставки вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу.
Сьогодні ми переживаємо тяжкі дні для нашого народу. На сході країни тривають криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України. Єдина Україна - іншого шляху в нас немає.
У першому  розділі   виставки: «Мудрість козацької доби» представлені  книги, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями.
Другий розділ виставки: «Через Крути – у майбуття» містить матеріали  про бій під Крутами. У ньому переплітається і біль, і смуток, і гордість за молодих юнаків.  Україна пишається молодими Героями.  
Третій розділ виставки: «Незгасаючий вогонь безсмертя»  розкриває переможні та трагічні сторінки нашої країни в роки Великої Вітчизняної війни,  про вагомий внесок українського народу у перемогу над фашизмом, про тих, хто загинув на полях битви за честь і свободу нашої Батьківщини. 
Четвертий розділ виставки: «Майдан: від незалежності до свободи» містить матеріали про  Майдан, про свідків тих днів, очевидців тих страшних подій, що шокували всю країну і весь світ.  
П’ятий розділ виставки під назвою «АТО. Війна. Що буде завтра?»,  має важливе значення, та розповідає про подвиги наших солдат, які воюють на Сході України  не шкодуючи власного життя, аби наша країна завжди залишалася мирною, незалежною.
Час спливатиме, але дуже важливо, щоб ми знали і пам'ятали про тих, хто, не жаліючи сил, здоров'я і життя, відстоює незалежність країни. Народжені жити, любити, творити пішли з життя. Вони заповідали нам берегти і любити свою Батьківщину. Нашу Україну зламати не можна. Тож завдання нашого покоління - не забути людей, які своїм героїзмом і подвигом довели свою любов і відданість українському народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар