понеділок, 24 жовтня 2016 р.

За літературними казками
І. Франка


Цікаво і захоплююче пройшов бінарний урок з української літератури «Літературні казки Івана Франка», спільно проведений вчителем української мови і літератури загальноосвітньої школи №2 Аллою Ратушною і працівниками районної бібліотеки для дітей Н. Сичук і Н.Кругляк, з 5-А кл. ЗОШ №2.
Форма проведення сучасного уроку незвичайна і нестандартна: це і театр-експромт за казками Франка, де діти перевтілювалися в казкових героїв; це голосні читання казки «Фарбований лис»; це активне обговорення матеріалу всіма учнями .
Яскрава наочність дозволила дітям краще засвоїти матеріал, а висока професійна майстерність Алли Ратушної створила комфортні умови спілкування з учнями, які відчули власну причетність до всього, що відбувалось на уроці. Впродовж уроку відчувалося активне емоційне сприйняття учнями нових знань, на високому рівні підтримувалась увага учнів.
Дуже вдало відтворили у театрі-експромті казку «Фарбований лис» юні артисти-школярі: Дмитро Поліщук, Дмитро Притула, Владислав Шевчук , Кирило Карпенко - активні читачі бібліотеки.
Приз глядацьких симпатій дістався Максиму Баліцькому, який виявився ще й талановитим художником, зробивши найкращі ілюстрації до «Фарбованого лиса».
Урок закінчився, але не закінчилося знайомство з літературними казками І. Франка. Бібліотекарі презентували дітям нові видання збірок «Коли ще звірі говорили», «Грицева шкільна наука», казок «Фарбований лис» і «Лис Микита». Вони закликали і надалі читати, насолоджуватись і переймати з Франкових казок глибинну мудрість.

Немає коментарів:

Дописати коментар