четвер, 15 грудня 2016 р.

Тричі  являлася мені любов

До недавнього часу І. Франко був відомий у першу чергу як письменник і громадський діяч. Вважалося, що ніжні почуття були не властиві цій людині із залізною силою волі. Робота, робота й тільки робота. Проте великий Каменяр був людиною з палким серцем, яка все своє життя прагнула кохання, справжнього, великого, всеперемагаючого.
Темі Франкового кохання, такого великого і нещасливого присвячена літературно-музична композиція «Тричі являлася мені любов.», проведена в районній бібліотеці для дітей.
Любителі  поетичного Франкового  слова, старшокласники Липовецької ЗОШ №2, душевно  і зворушливо передали драму закоханого серця, рядки, народжені всепоглинаючою ніжністю та поклонінням, пекучими стражданнями та «лютим болем», що «серце розриває».
В програмі заходу – поетичний колаж інтимної лірики І.Франка, пісні на слова  поета-лірика: «Час рікою пливе», «Ой ти, дівчино, з горіха зерня», «Червона калино, чого в лузі гнешся?», «Отсе тая стежечка».
Хвилини справжньої насолоди  подарувала присутнім  лірична композиція виконана сопілкарем Дмитром  Ставратієм.
Закінчується Рік Івана Франка в Україні, але не закінчується  знайомство з його геніальною спадщиною, з якої ми довго-довго будемо черпати наснагу до праці, боротьби і кохання.


Немає коментарів:

Дописати коментар