понеділок, 5 грудня 2016 р.

Фронтова розвідка від волонтерів
 Бути волонтером  - це
Відповідальність за своє рішення та вчинки;
Оптимістичний погляд на життя;
Любов та співчуття до скривджених долею;
Охорона прав дитини;
Надія на перемогу;
Талант бути потрібним людям;
Енергійний спосіб життя;
Радість спілкування!
      Волонтерство в Україні – це явище, яке існувало з моменту згадки про державу Україна, є зараз і буде до тих пір, поки людей об’єднують у суспільство чи більш дрібні громади. І абсолютно помилково  стверджувати, що бурхливий розвиток волонтерського руху в нас почався лише у 21 столітті. Адже українці завжди допомагали одне одному, опираючись на ключові критерії волонтерства: суспільна користь, безоплатність, добровільність і використання вільного часу.  
 Волонтерів називають по-різному, але всі знають, що волонтер – це людина, що допомагає сусідам, співвітчизникам та людям, які потребують допомоги, вдома чи за кордоном. Волонтери працюють в школах, лікарнях, бібліотеках, таборах з біженцями, при захисті навколишнього середовища – всюди.
Практично кожен з нас хоча б раз в житті по своїй волі брав на себе виконання трудових обов'язків, не вимагаючи грошової компенсації. Добровільна праця давно відома як основа економії та виховання, на яку звертають увагу владні та підприємницькі еліти розвинутих країн, де існують чітко відпрацьована система пошуку добровольців та робота з ними.
   В читальній залі Липовецької ЦРБ відбувся відеоурок «Фронтова розвідка від волонтерів» для користувачів бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар