пʼятницю, 27 січня 2017 р.

 В далекі пам’яті віків світитимуть нам завжди Крути
                                                                                                                             «Любіть Україну, як вірні сини,
Віддати життя їй готові,
Як юні сини, що життя віддали
Під Крутами всі, як герої».


  Дата 29 січня увійшла в українську історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини. Це був бій на залізничній станції Крути.  У  полон було захоплено 27 гімназистів і студентів – власне, ще зовсім дітей, а потім безжально розстріляно.
Ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – представників українського студентства: «Понад все вони любили свій коханий край», — писав Павло Тичина.
Вшановуючи пам'ять про загиблих в  районній бібліотеці для дітей було проведено героїко - патріотичний альманах «В далекі пам’яті віків світитимуть нам завжди Крути». Бібліотечні працівники розповіли читачам  про бій під Крутами, та як молоді захисники Української Народної Республіки захищали незалежність нашої держави. Для користувачів бібліотеки  була оформлена викладка літератури про героїзм і трагедію Крут. Також бібліотекарі наголосили, що 29 січня 1918 року – це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації.
Пам’ятаймо історію, пам’ятаймо всіх героїв, які загинули, захищаючи волю України!
Пам’ятаймо героїв Крут!         


    

Немає коментарів:

Дописати коментар