понеділок, 13 березня 2017 р.

«Захищати рідну землю – поклик долі».



   14 березня 2017 року вперше, за постановою Верховної Ради України, відзначається на державному рівні День українського добровольця.
   14 березня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону. В цей день відбуватиметься вшанування подвигу українських добровольців.
    В ході масових акцій протесту в листопаді 2013 - лютому 2014 року сформувалися сотні - загони Майдану.  З представників Самооборони Майдану був сформований перший добровольчий батальйон Нацгвардії, а 14 березня 2014 року більш ніж п'ять сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці Київської області для проходження військової підготовки для подальшої участі у військових діях на сході України в зв`язку з зовнішньою агресією. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.       
 «Добровольці сьогодні добре інтегровані у Збройні сили України, вони виконують вагомі військові завдання. Водночас на часі і дуже важливо не ділити військових, добровольців, волонтерів на угрупування. Адже перемога наша можлива тільки за умови згуртованості. І День добровольця – це якраз і є символічна дата, щоб довести злагодженість, єдність кожного, хто у той чи інший спосіб долучається до захисту України».
    Напередодні  Дня українського добровольця в Липовецькій ЦРБ, бібліотекар читальної зали та Інтернет – центру Козел Т.С., провела слайд – бесіду для  користувачів бібліотеки під назвою «Захищати рідну землю – поклик долі». Мета якої вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань. 









Немає коментарів:

Дописати коментар