четвер, 16 березня 2017 р.

Борці за Незалежність України.



2017-й рік проголошено Президентом Роком Української революції 1917-1921 років.
Українська революція — низка подій, пов'язаних з національно - визвольною боротьбою українського народу у 1917—1921 роках.
Поштовхом до початку Української революції стала Лютнева революція в Російській імперії. В Україні утворився альтернативний центр влади — Українська Центральна Рада (УЦР), що стала представницьким органом українських дмократичних сил і очолила національно - демократичну революцію в Україні. Керівником УЦР став Михайло Грушевський.
Українська Центральна Рада втілила мрії багатьох поколінь: хоч не на довгий час подарувала українцям самостійну державу, заклала в ній демократичні основи. Українська Центральна Рада – воістину неабиякий феномен українського суспільства і досвід переростання нечисленного гуртка українських інтелігентів у  повноцінну державну організацію, що спромоглася за короткий проміжок часу спрямувати нашу Батьківщину на шлях до національної незалежності, пробудити національну ідею, сформувати високу свідомість.
17 березня 2017 року минає 100 років з часу початку Української революції та з дня утворення Української Центральної Ради. 
Сьогодні  бібліотекар І кат. читальної зали та інтернет - центру Козел Т.С. провела слайд - бесіду «Борці за Незалежність України» для користувачів юнацького віку. 











Немає коментарів:

Дописати коментар