середу, 26 квітня 2017 р.

Чорнобиль – біль і скорбота  України



  31 рік тому світ схвилювала наймасштабніша техногенна катастрофа, що сталася на Чорнобильській АЕС. Цю трагедію неможливо стерти з пам’яті. Адже її наслідки ми досі відчуваємо у власному житті.
   Чорнобильська трагедія – одне з найстрашніших лих не тільки для України, а й для усього людства. І волею долі епіцентром ядерної аварії стала саме наша багатостраждальна українська земля.
   Кожного року ми повертаємося пам'яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.
   26 квітня до Дня Чорнобильської  трагедії  в читальній залі Липовецької центральної районної бібліотеки відбулося чергове засідання клубу «Горлиця». На засіданні пройшла година  пам’яті  «Чорнобиль – біль і скорбота України». Бібліотекар читальної  зали та Інтернет  -  центру  Козел Т.С. розповіла присутнім про велетенську екологічну катастрофу ХХ століття, подвиг перших ліквідаторів, висвітила хронологію тих подій та хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам`ять героїв.




Немає коментарів:

Дописати коментар