пʼятницю, 7 квітня 2017 р.

КОСМОС ВІДКРИВАЄ СВОЇ ТАЄМНИЦІ

                                                              Хочеш все про всесвіт знать
                                                              Треба більш читати.
                                                               І тоді в небесний світ
                                                               Будеш ти пірнати.

   В Турбівську бібліотеку для дітей  на екологічну годину завітали  гуртківці « Паростка»Адже, людство 12 квітня  відмічає Всесвітній день авіації та космонавтики. Це свято з'явилось на честь першого польоту у космос людини і тим самим воно підкреслює нестримну людську  жагу  до пізнання нових знань, які спонукають замислитись над своїм існуванням. Ціль зустрічі полягала   у розвитку уявлення у свідомості дитини  про цілісність навколишнього світу: про єдність, взаємозв'язку і взаємозалежності всього сущого у світі. Бібліотекар I категорії познайомила дітей з літературою , яка є у фондах бібліотеки , що розкриває  великі таємниці  Всесвіту.
   Існує багато картин природи, найвеличнішою є картина зоряного неба. Ми часто милуємося нею в ясні, безмісячні ночі, і вона будить нашу уяву. Ми можемо облетіти або об’їхати всю земну кулю, наш світ, в якому ми живемо. Зоряне ж небо – це неоглядний безмежний простір, заповнений іншими світами. Кожна зірочка, навіть яка ледь мерехтить в темному небі, являє собою величезне світило, часто більш велике, більш гаряче та яскраве, ніж Сонце. Але всі зірки знаходяться від нас незрівнянно далі від Сонця, і тому здаються мало освітленими крапками. В ході зустрічі  лунали думки дітей ,  ставили запитання.  Як виникли вони, як влаштовані, що було з ними в минулому і що станеться в майбутньому?
    На всі ці питання дав  нам  відповідь журнал «Колосок», який на своїх  сторінках вабить  самих допитливих цікавою інформацією.



Немає коментарів:

Дописати коментар