середу, 31 травня 2017 р.

Цей день без куріння


Kуріння — набута шкідлива звичка вдихання диму тліючого висушеного листя тютюну. Найважливішим компонентом тютюнового диму є нікотин. Регулярне вживання нікотину викликає тютюнову залежність. Тривале і часте паління тютюну завдає значної шкоди здоров'ю курців, та оточуючих їх людей, що не палять.
На нашій планеті палять приблизно 1,3 мільярди людей.
Кожні 6 секунд у світі через тютюн вмирає приблизно одна людина.
Хоча боротьба з курінням на державному рівні у багатьох країнах призвела до зменшення курців, але кількість курців серед молоді та серед жінок продовжує збільшуватись. Разом з цим підвищується ризик виникнення хвороби не тільки у самих курців, але й в майбутнього покоління. Куріння наносить велику шкоду всім, але особливо молодому поколінню, організм яких знаходиться в процесі статевого дозрівання, тому воно може негативно вплинути на їх потомство. Куріння є не лише особистою проблемою кожної людини окремо, але й гострою соціальною проблемою, з якою пов'язане майбутнє всього людства.
Сьогодні, до Дня боротьби з тютюнопалінням на абонементі Липовецької ЦРБ було проведено бесіду-діалог «Цей день без куріння»,  для користувачів юнацького віку.



     

Абітурієнт – 2017

         Куди вступати після школи краще вибирати заздалегідь. Вибір майбутньої спеціальності справа важка, і від правильного вибору може залежати як складеться надалі життя. На допомогу майбутнім абітурієнтам, постійним користувачам Липовецької ЦРБ, сьогодні у читальній залі відбувся огляд web-сайтів під назвою «Абітурієнт-2017». Майбутні абітурієнти мали можливість широко ознайомитися з новими корисними сайтами для випускників, оглянули топ найпрестижніших навчальних закладів України та Вінниці та з правилами вступу до них.


Немає коментарів:

Дописати коментар