четвер, 28 вересня 2017 р.


Найбільші бібліотеки світу


Бібліотека — це не просто споруда, це місце із особливою атмосферою та архітектурою. З давніх давен не просто так у одній будівлі збирали книги, таким чином намагались зібрати всю світову мудрість в одному місці. Не дивлячись на шалену популярність Інтернету, бібліотеки не зникають, адже вони мають особливе значення і ніколи не зможуть бути заміненими чимось іншим .
Люди завжди цінували книги і берегли їх як  найдорогоцінніші скарби. Без книг життя неможливе. Значить, неможливе воно і без бібліотек. Значення бібліотек в історії світової культури величезне.
Сьогодні є  бібліотеки, якими можна пишатися, в такій же мірі, як найбільшими бібліотеками давнини. Зараз, майже кожне місто має свою власну бібліотеку і в кожній країні є Національна бібліотека.  Національні бібліотеки великих держав - це унікальні сховища колосальної кількості книг, газет, журналів та інших джерел інформації. Все, що може бути корисним читачеві і що може бути затребуване в майбутньому, зберігається в запасниках цих бібліотек.
До Всесвітнього дня бібліотек в Липовецькій ЦРБ бібліотекар I кат. читальної зали та Інтернет- центру Козел Т.С. провела слайд – бесіду «Найбільші бібліотеки світу» для користувачів бібліотеки. Вони познайомилися  з великими бібліотеками світу, більшість з яких знаходиться в США. Але приємно знати, що й Україні є чим пишатися. У нас налічують близько 40 тисяч бібліотек.







Немає коментарів:

Дописати коментар