середу, 11 жовтня 2017 р.

 Славетні шляхи українського козацтва


     14 жовтня відзначається велике релігійне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. За цим святом закріпилася ще й друга назва – Козацька Покрова (День Українського козацтва), а у свідомості народу воно почало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарство. І свято Покрови, і День Українського козацтва, і тепер ще й нове державне свято - День захисника України дуже близькі нашому серцю, бо ми, українці, – наймиролюбніша нація. Українці люблять свій дім, свою родину, рідну землю і свою Батьківщину і у різні часи захищали її, не шкодуючи життя.
    В історії українського народу особливе місце посідає козацтво – гордість, сила та опора протягом багатьох століть. Козацтво – носій гетьманського коду предків, це непереможний  і незламний дух Б. Хмельницького, І. Сірка, П. Сагайдачного.
Напередодні Дня Українського козацтва та Дня захисника України у читальній залі Липовецької ЦРБ була проведена історична подорож під назвою «Славетні шляхи українського козацтва», в якій розповідалось про українське козацтво минулих часів та козаків сьогодення: їхні прагнення, ідеї, почуття патріотизму.


Немає коментарів:

Дописати коментар