середу, 14 лютого 2018 р.

Стрітення Господнє


14 лютого в читальній залі Липовецької ЦРБ відбулося чергове засідання жіночого клубу «Горлиця» на тему: «Стрітення Господнє».
Бібліотекар читальної зали та Інтернет – центру Козел Т.С. розповіла учасникам клубу про святкування Стрітення Господнє.
За давньою традицією у храмах освячують свічки, які називають громничними. Коли приходять із церкви додому, то запалюють свічку-громницю, щоби весняна повінь не пошкодила посіви. Протягом року свічки зберігають біля ікон, і вірять, що вони мають виняткову силу та оберігають оселю від грому, блискавки, а членів родини – від хвороб.
Це свято зберегло і давні народні дохристиянські й релігійні традиції та вірування. Вважається, що 15 лютого у природі відбувається «стрітення» – зима зустрічається з весною.
Зустріч продовжувалася дружнім спілкуванням, учасниці клубу у невимушеній атмосфері, обговорювали давні традиції святкування Стрітення Господнього, ділилися своїми кулінарними рецептами, випічки печива у вигляді жайворонків, але не простих, а з секретом.
Для присутніх була презентована викладка літератури під назвою «Стрітення Господнє».
  



Немає коментарів:

Дописати коментар