середу, 21 березня 2018 р.


Поезія – душі перлина


Щороку у березні світ відзначає Всесвітній день поезії.
Щоб привернути увагу суспільства до поезії як до джерела відповідей на багато питань людства, як до мистецтва, повністю відкритого людям, на 30-ї сесії ЮНЕСКО у 1999 році було прийнято рішення: 21 березня кожного року відзначати Всесвітній день поезії.
В цей день всі держави світу віддають належне поезії, відзначаючи важливу роль, яку вона відіграє в діалозі між культурами –  в діалозі, який є гарантом миру. Сила поезії безмежна. Вона  розкриває нам безкраї обрії, таємниці   природи,  життя, особисті  радощі й негаразди, допомагає зрозуміти історію народу.
Поезія – це загущеність думки й почуття. Зокрема,  Іван Франко назвав поезію «кристалізацією» життя, Ліна Костенко неповторністю,  безсмертним дотиком до душі…
21 березня до Дня  Всесвітньої поезії  в читальній залі Липовецької центральної районної бібліотеки відбулося чергове засідання клубу «Горлиця». На засіданні пройшов поетичний колаж під назвою «Поезія – душі перлина». Бібліотекар читальної зали та Інтернет – центру Козел Т.С. читала поетичні твори класиків і сучасників: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Ліни Костенко, Василя Симоненка, Олександра Олеся та інших. Приєднались і присутні, які ділились своїм особистими уподобаннями і читали свої улюблені поезії. 
Також оформлено викладку літератури під назвою «Чарівний світ поезії», де представлені книги із золотими рядками української та світової поезії, а також поетичні збірки молодих талановитих авторів.  


Немає коментарів:

Дописати коментар