пʼятницю, 23 березня 2018 р.

Великий приятель
маленьких читачів
То ж ви завжди шукайте дорогу
До маленьких дитячих сердець,
Так знайдете дорогу до Бога
І зрадіє щасливий Творець.


Всеукраїнський Тиждень дитячого читання-це завжди свято.  Свято цікавинок, читання, інформації, ігор, новинок, дружби, знайомств.
Літературне знайомство з дитячим автором- краєзнавцем Сергієм Свердлом   відбулося в районній  бібліотеці  для дітей з другокласниками ЗОШ №1 (класовод  І.В.Щедрик). Його дитячі книги «Колискова для Катрусі», «Іванкові малюнки», «Поля чудес», «Лікар Вчімпричина - Річечка Собок», «Коли рак на горі свище» та «Дядько Позіхай» діти читають і перечитують вже понад  15 років.
 Книги написані рідною українською мовою, легко запам’ятовуються, приваблюють змістом. Вірші дуже повчальні і ліричні, жартівливі, мають широкий емоційний спектр, створюють приємний настрій у читачів-дітей.
Родзинкою заходу стало жваве спілкування автора з читайликами. Разом  з ним вони багато подорожували, зустрілися з лікарем Вчімпричина, з мудрим і старим Лелекою, який влаштував в лісі бібліотеку, шукали поля чудес,зачарувалися колисковими піснями. Книги Сергія Свердла ніби сонячний зайчик для дітей, бо є світлими і радісними. Сподобався автору музичний дарунок у виконанні Вікторії Басюк, яка душевно виконала пісню «Ой рушничок, рушничок».
Нехай же рясно родять нові книги великого приятеля маленьких читачів!


Немає коментарів:

Дописати коментар