вівторок, 27 березня 2018 р.


Така різна Німеччина

Тиждень німецької мови і літератури продовжується.
27 березня в Липовецькій центральній районній бібліотеці, бібліотекар читальної зали та Інтернет - центру Козел Т.С. провела слайд-бесіду з старшокласниками під назвою «Така різна Німеччина», ознайомила присутніх з інформацією про Рік німецької мови в Україні та про роль і місце німецької мови в сучасному світі.
В Україні 2018-й оголошено роком вивчення німецької мови. Сьогодні вона – перша найпоширеніша мова у Європі і друга за популярністю іноземна в Україні.
Німецька мова — одна з найбільш поширених в Європі: нею розмовляють понад 90 мільйонів людей. В Україні німецьку вивчають 750 000 людей. Протягом всього Року саме мова та література стануть платформами для передачі сучасної культури, освітніх стандартів та європейських цінностей.
Німеччина подарувала світу багатьох відомих та талановитих письменників, поетів. Однак мало хто знає, що в світовій класичній музиці домінують саме німецькі композитори і композитори, що народилися на історичній території Німеччини, до них можна віднести Баха, Шумана, Мендельсона, Гендель, Бетховена, Вагнера, Брамса та інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар