пʼятницю, 30 березня 2018 р.


Золоті сторінки
німецької літератури


Німеччину іноді називають "землею поетів і мислителів". Історію німецької літератури можна простежити з Середніх століть, найвідомішими авторами цього періоду є Вальтер фон дер Фогельвайде і Вольфрам фон Ешенбах, а твором - Давньогерманське епічне сказання "Нібелунги", чий автор невідомий.  Серед чудових німецьких поетів і письменників виділяються Лессінг, Гете, Шиллер, Клейст, Гофман, Брехт. У XX столітті відразу четверо німецьких літераторів отримали Нобелівську премію в галузі літератури: Томас Манн, Герман Гессе, Генріх Бьоль і Гюнтер Грасс.
  Німеччина - країна великої культури з могутнім корінням. Імена Г. Шютц, І.С. Баха, Р. Вагнера, Й. Брамса, Ф. Мендельсона-Бартольді та ін - в музиці, А-Дюрера, Л. Кранаха, Т. Ріменшнайдера, Е.Л. Кірхнера та ін - в образотворчому мистецтві, І.В. Гете, Ф. Шіллера, Г. Гейне, Е.Т.А. Гофмана, Т. Манна та ін - в літературі мають світову популярність і являють собою явища не тільки німецької, а й світової культури. Німеччина має багаті музичні традиції. Це батьківщина Баха і Генделя, Бетховена і Шуберта, Брамса і Вагнера.
У рамках тижня німецької мови та літератури, на абонементі Липовецької ЦРБ організовано бібліографічний огляд літератури під назвою «Золоті сторінки німецької літератури».




Немає коментарів:

Дописати коментар