середу, 11 квітня 2018 р.

Назавжди в пам’яті людській

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських таборів – пам’ятна дата, котра відзначається щорічно 11 квітня за ініціативою Організації Об’єднаних Націй.
Цей день встановлено в пам’ять про повстання в’язнів концтабору Бухенвальд, яке відбулося саме 11 квітня 1945 року. Табір для чоловіків Бухенвальд був і залишається символом нацистського правління, він був збудований ще у 1933 році.
У Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів ми згадуємо усіх, хто був за колючим дротом гітлерівських катівень, хто навіки залишився там – у безіменних могилах чи печах крематоріїв, і тих, хто вижив усім смертям на зло, живучи за мертвих.
З метою вшанування в'язнів фашистських концтаборів в  Інтернет - центрі Липовецької центральної районної бібліотеки відбулася слайд - бесіда «Назавжди в пам’яті людській» для користувачів бібліотеки. Бібліотекар І кат. Козел Т.С. розповіла присутнім про те, що цього дня Україна разом із усім світом низько вклоняється людям, що пройшли через фашистське пекло. Ми вшановуємо тих, хто витримавши найстрашніші випробування, зумів вижити і перемогти. Ми ніколи не забудемо подвигу героїв, що не скорилися фашистській агресії і будемо вічно вдячні їм за подароване життя.



Немає коментарів:

Дописати коментар