середу, 25 квітня 2018 р.

Чорнобиль – наш довічний 


Ми атомні заложники прогресу.
Вже в нас нема ні лісу, ні небес.
Так і живем од стресу і до стресу,
Абетку смерті маємо - АЕС.
Л. Костенко
Чорнобильська трагедія... Ось уже 32  роки  дзвони Чорнобиля в наших серцях. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й... 32  роки  минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці.
Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі  наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед  живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.
Напередодні  Дня Чорнобильської трагедії в читальній залі Липовецької центральної районної бібліотеки, було презентовано викладку літератури під назвою «Чорнобиль – наш довічний».
На якій була представлена література про найбільшу техногенну катастрофу та про потенційну небезпеку радіації для усього живого.
Наша велика вдячність усім тим, хто ризикуючи своїм життям, брав участь у ліквідації аварії, і тим врятували світ. Пам`ятаймо про них і робімо все, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль.



Немає коментарів:

Дописати коментар