вівторок, 19 червня 2018 р.

Микола Прощерук –
журналіст, поет-пісняр


Прощерук Микола  Іванович народився в с. Берестівка Липовецького району, що на Вінниччині. Після служби в танкових військах Прикарпатського військового округу працював у Росошанській середній школі, де й розпочався його творчий шлях. Заочно закінчив факультет журналістики Київського університету ім. Тараса Шевченка в 1968 р.  Далі працював у Іллінецькій та Чечельницькій райгазетах.  Працював головним редактором радіо Вінницької Державної телерадіокомпанії.
Друкувався в «Надбужанському співі», «Чорному тюльпані», «Вінницькому альманасі».  Автор збірок «Гріхопад» (1996), «В сузір’ї Лія» (1997), «Коло» (1999), «Колючий терен літа» (1999), пісенних збірок у співавторстві з В’ячеславом Колотієм «Калинові співаночки», Ю. Васильківським «Я кохаю тебе». Микола Прощерук написав разом з друзями-композиторами кілька сотень пісень, чимало з яких набули популярності і час від часу виконуються по радіо і телебаченню народними артистами України М. Гнатюком, А. Горчинським, заслуженими артистами Любов’ю та Віктором Анісімовими, артистами В. Кавуном, А. Гнатюком, Ю. Васильківським та іншими.
До 80-ти річчя від дня народження поета-земляка М. Прощерука на абонементі Липовецької ЦРБ бібліограф-краєзнавець Кривенко С.М. провела бесіду-портрет для юнацтва під назвою «Микола Прощерук – журналіст, поет-пісняр».


Немає коментарів:

Дописати коментар