вівторок, 21 серпня 2018 р.

«Під синьо-жовтим прапором свободи
З’єднаємо весь великий нарід свій…»



День Державного Прапора Українидержавне свято України, присвячене одному з її державних символів Прапору України. Відзначається щорічно 23 серпня.
Державний прапор - одна з офіційних емблем держави, яка символізує її суверенітет. Український державний прапор являє собою синьо-жовте прямокутне.
Поєднання кольорів синього і жовтого може трактуватися багатозначно: це кольори сонця, Верховного божества наших предків, та води основних життєдайних сил і символів української міфології, це і чисте, мирне, безхмарне небо, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану символом мирної праці і достатку, це золотий вогонь свічок на вінках, що пливуть синіми водами рік на свято Івана Купала, фрески Софійського та Михайлівського соборів у Києві.
Сьогодні український синьо-жовтий прапор знають у більшості країн світу, не тільки як державний прапор Української держави, перш за все, як символ свободи і відваги. Нам є чим пишатися, і варто завжди про це памятати.
Напередодні Дня Державного Прапора України на абонементі Липовецької ЦРБ проведено історичну бесіду «Під синьо-жовтим прапором свободи Зєднаємо весь великий нарід свій…». Під час бесіди було обговорено історію виникнення прапора, трактування кольорів і важливі дати, повязані з синьо-жовтим прапором.





Немає коментарів:

Дописати коментар